De wijnstreek

Castilla y León ligt in het Noordwesten van Spanje is een opkomende wijnstreek en staat bekend om de Santiago de Compostela route. Is een zeer indrukwekkende tocht met prachtige bezienswaardigheden en loopt langs steden, dorpjes en bodegas.

El Bierzo

Castilla y León bestaat uit verschillende wijngebieden. El Bierzo is voor ons thuiskomen. Hier weten we de weg als geen ander en kunnen wij mooie wijnhuizen aanraden om te bezoeken of te overnachten. In bijvoorbeeld het prachtige Palacio de Canedo, de makers van onze prachtige biologische wijnen. Dit gebied grenst aan Galicië en is nog puur en vrij onbekend. Het heeft een rijke geschiedenis aan het romeinse tijdperk en dankt hier de prachtige gebouwen maar ook de vinificatie erfenis aan.

www.pradaatope.es

Dominio de Tares is wel de bekenste wijnmaker uit de Bierzo streek de bodega staat in het geboortedorpje van mijn moeder "San Roman de Bembibre". Een jong team wijnmakers met een assortiment aan zeer verfijnde wijnen. Bierzo bestaat uit twee gedeeltes Bierzo alto (het hoge Bierzo) en Bierzo bajo (het lage Bierzo). De belangrijke rio Sil gaat overal dwars door het mooie berglandschap heen. De beschutting van de bergen geeft Bierzo een redelijk gematigd klimaat met veel zon en weinig regen. Het gemiddelde temperatuur in de zomer is 32 graden en in de winter is dit -1